Αιγύπτιος μεγιστάνας ζητά να αγοράσει ελληνικό νησί για να το μετατρέψει σε...

Αιγύπτιος μεγιστάνας ζητά να αγοράσει ελληνικό νησί για να το μετατρέψει σε κέντρο υποδοχής μεταναστών

229
Αιγύπτιος μεγιστάνας ζητά να αγοράσει ελληνικό νησί για να το μετατρέψει σε κέντρο υποδοχής μεταναστών

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ αλλά και στη σελίδα του στο twitter ότι η οικογένειά του προσφέρεται να αγοράσει ένα ελληνικό ή ιταλικό νησί ώστε να στεγάσει τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να φύγουν από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Ωστόσο ο Αιγύπτιος μεγιστάνας ζητά την ‘ανεξαρτησία’ της νήσου που θα αγοράσει. Σκοπός του είναι να κατασκευάσει μια σύγχρονη πόλη στο νησί που θα ‘αναλάβει’ και να προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά και μια αξιοπρεπή ζωή σε όσους εγκατασταθούν εκεί, μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μετά τις συγκρούσεις και τους πολέμους. Ο κ. Σαουίρις δήλωσε μάλιστα ότι θα στείλει στους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και την Ελλάδα επιστολές σχετικά με τις φιλόδοξες προτάσεις του.
«Τρελή ιδέα .. Ίσως, αλλά τουλάχιστον μια προσωρινή λύση, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους» πρόσθεσε o Αιγύπτιος επιχειρηματίας ενώ συμπλήρωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Ελλάδα υποφέρει από μια σημαντική οικονομική κρίση και διαθέτει αρκετά μεγάλα και εγκαταλελειμμένα νησιά. Το θέμα της μετανάστευσης θα μπορούσε να λυθεί εάν οι κυβερνήσεις πωλούσαν ένα νησί με σκοπό να φιλοξενεί τον αριθμό των μη εγγεγραμμένων μεταναστών που ταξιδεύουν προς την Ευρώπη κατά τον Αιγύπτιο Κροίσο.

Ο δισεκατομμυριούχος χριστιανός επιχειρηματίας σημείωσε επίσης ότι η οικογένειά του στο παρελθόν έχει κατασκευαστεί το τουριστικό θέρετρο της Hurghada al-Gouna και μετέτρεψε μια ερημική περιοχή σε διεθνές κέντρο τουρισμού όπου ζουν και εργάζονται 32.000 άνθρωποι.

Φωτο ΑΠΕ EPA/GIAN EHRENZELLER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.