Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων

Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων

171
Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με την ύπαρξη υπηρεσιακής κυβέρνησης, φαίνεται ότι ορισμένα θέματα προχωρούν με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών μέσω του τρίτου μνημονίου.
Ορισμένες από αυτές αφορούν την ιδιωτικοποίηση των λιμένων και πιο συγκεκριμένα του ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης προωθεί το θέμα της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ). Το ΠΔ περιλαμβάνει το οργανόγραμμα της ΡΑΛ και τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στελέχωσης της Αρχής η οποία από την σύστασή της έως σήμερα δεν διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.
Η πλήρης λειτουργία της ΡΑΛ αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των λιμένων της χώρας η οποία έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες λόγω και των πολιτικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.