18 υπουργεία στην Αίγυπτο προσπαθούν να βρουν λύσεις για το μεταναστευτικό

18 υπουργεία στην Αίγυπτο προσπαθούν να βρουν λύσεις για το μεταναστευτικό

45
18 υπουργεία στην Αίγυπτο προσπαθούν να βρουν λύσεις για το μεταναστευτικό

Nα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη διεθνή κοινότητα αλλά και στο λαό της Αιγύπτου καλεί ο πρωθυπουργός της χώρας 18 υπουργούς της κυβέρνησης. «Κάθε υπουργείο πρέπει να έχει στρατηγική για την καταπολέμηση της λαθραίας μετανάστευσης αλλά και να ανακοινώσει πλέον τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του», δήλωσε η υπουργός Εργασίας της Αιγύπτου Nahed Ashry. Τα υπουργεία Παιδείας, Πρόνοιας και Ανάπτυξης θα πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες καμπάνιες προκειμένου να ενημερώσουν τους νέους για τα ρίσκα και τις επιπτώσεις της λαθραίας ή παράτυπης μετανάστευσης. Η διανομή φυλλαδίων, η διεξαγωγή σεμιναρίων σε κέντρα νεότητας και πανεπιστήμια σε συνεργασία με τα υπουργεία αλλά και η στενότερη συνεργασία των υπουργείων πολιτισμού, νεολαίας και παιδείας με την κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Καΐρου που βρίσκεται στο στόχαστρο διεθνών κριτικών.
Η υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι απαιτείται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ώστε να απασχοληθεί η νεολαία, και κάλεσε τις επιχειρήσεις σε συνεργασία ώστε να εξασφαλισθεί η προσέλκυση νέων προκειμένου να εργαστούν στα νέα έργα της διώρυγας του Σουέζ.
Την περασμένη εβδομάδα 70 Αιγύπτιοι απελάθηκαν από την Ιταλία μετά από απόπειρα παράτυπης άφιξής τους ή παράβασης του νόμου παραμονής στη χώρα. Τόσο η κυβέρνηση της Ιταλίας όσο και της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να είναι «ενοχλημένες» με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του κύματος μεταναστών από την αφρικανική χώρα ενώ το θέμα των καθημερινών πλέον απελάσεων είναι θέμα διαρκών διπλωματικών συζητήσεων μεταξύ Καΐρου, Ριάντ και Ρώμης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.