Το Ρότερνταμ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό

Το Ρότερνταμ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό

155
Το Ρότερνταμ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Λιμένων, το λιμάνι του Ρότερνταμ οργανώνει και φέτος σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό.
Στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι θα φιλοξενεί ένα φεστιβάλ «πάνω» και «γύρω» από τις αποβάθρες αλλά και σε δρόμους στην πόλη. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: το ονειρικό λιμάνι (Dream port). Το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο, καθ΄όλο το τριήμερο, με παραστάσεις, δραστηριότητες, εκδρομές και πολλά συναρπαστικά γεγονότα και πρωτοβουλίες. Μια επίσκεψη στα World Port Days είναι ένα πραγματικό must για μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται την Ολλανδία.
Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Λιμένων ξεκινά τους εορτασμούς στο Ρότερνταμ την πρώτη ημέρα και μετατρέπουν το λιμάνι σε κέντρο ψυχαγωγίας και ναυτιλιακής ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή
Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις του ολλανδικού Cluster θα ανοίξουν επίσης τις πόρτες τους για να επιτρέψουν στους επισκέπτες να αντιληφθούν το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Μαζί με τις ολλανδικές εταιρείες και πολλές άλλες του χώρου θα επιτρέψουν σε επισκέπτες να επισκεφθούν τα γραφεία ή τις εγκαταστάσεις τους σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας του κλάδου.
Φέτος οι Αρχές του Λιμένα θα παρουσιάσουν το όραμά τους για το λιμάνι του Ρότερνταμ το 2066. Σε αυτό το πλαίσιο οι επισκέπτες θα μπορούν να φορέσουν ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και να παρακολουθήσουν «από ψηλά» το λιμάνι του 2066, σε ένα λεπτό.
Επίσης, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη «δουλειά» των επιθεωρητών και να ταξιδέψουν μαζί τους στις αποβάθρες, πολύ κοντά στα πλοία που θα επιθεωρούν.
Επιπλέον θα υπάρχουν πολλές εκδρομές με θέμα τη ναυτιλία και τη θάλασσα, για όλες τις ηλικίες, τόσο στην ολλανδική γλώσσα, όσο και στην αγγλική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.