Βουτιά στα κέρδη των κινεζικών λιμένων

Βουτιά στα κέρδη των κινεζικών λιμένων

100
Βουτιά στα κέρδη των κινεζικών λιμένων

Oι εισηγμένες διαχειριστικές αρχές των λιμένων της ανατολικής Κίνας ανακοίνωσαν απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα αντανακλούν την μείωση του εξωτερικού εμπορίου της χώρας.

Τα έσοδα στο λιμένα Jinzhou στην επαρχία Λιαονίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα, μειώθηκαν 2,74%, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπονται να μειωθούν κατά 15.83%.

Στο λιμένα Rizhao, στην ανατολική επαρχία Shandong τα έσοδα έχουν πτώση κατά 15,74% ενώ τα κέρδη θα μειωθούν κατά 40%.

Στο διεθνές λιμάνι Xiamen, στην επαρχία Fujian, η μείωση των εσόδων καταγράφεται στο 0.4%. Τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένων θα μειωθούν κατά 13,82%.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας μειώθηκε κατά 7,3 % κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Τον Ιούλιο, το εξωτερικό εμπόριο μειώθηκε κατά 8,8 % σε σχέση με το 2014.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς σοβαρές προκλήσεις», δήλωσαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων εκπρόσωποι των κινεζικών λιμένων.

Photo: EPA/GEORGE CHRISTAKIS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.