Στο “κελί 33” ο διευθύνων σύμβουλος της Petrobras για σκάνδαλο με την...

Στο “κελί 33” ο διευθύνων σύμβουλος της Petrobras για σκάνδαλο με την Samsung

251
Στο “κελί 33” ο διευθύνων σύμβουλος της Petrobras για σκάνδαλο με την Samsung

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, δικαστήριο στην Βραζιλία καταδίκασε τον Nestor Cervero, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής πετρελαϊκής Petrobras, σε 12ετή φυλάκιση για τα εγκλήματα της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι ποινές αφορούν την υπόθεση- σκάνδαλο όπου ο Τύπος αποκάλυψε την παράνομη δωροδοκία σε ένα μέλος του Βραζιλιανικού Κογκρέσου.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Cervero καθώς και 2 ακόμη στελέχη που κατηγορήθηκαν ότι δέχθηκαν χρηματικές αμοιβές αλλά και χρημάτισαν υψηλόβαθμα στελέχη κατάλληλα προκειμένου να υπογραφεί η  ναυπήγηση 2 πλοίων εξορύξεως πετρελαίου στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries στην Κορέα. Τ το συγκεκριμένο ναυπηγείο δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το σκάνδαλο μαύρου χρήματος και παρανόμων αμοιβών της Petrobras επέφερε πολιτική αναστάτωση στη Βραζιλία και κατέδειξε για μια ακόμα φορά τη διαφθορά στις κρατικές υπηρεσίες, το ρόλο του Τύπο αλλά και τη δυσκολία στην άμεση και καθοριστική παρέμβασης δικαιοσύνης.

Photo: ΑΠΕ/FERNANDO BIZERRA JR.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.