Το νέο υδροπλάνο-γίγαντας κατασκευάζεται στην Κίνα

Το νέο υδροπλάνο-γίγαντας κατασκευάζεται στην Κίνα

334
Το νέο υδροπλάνο-γίγαντας κατασκευάζεται στην Κίνα

Σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων η Κίνα ξεκίνησε την κατασκευή ‘αμφίβιου’ αεροσκάφους, που πιθανότατα θα είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευασθεί ποτέ.

Οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο μήνα και την κατασκευή έχει αναλάβει η κινεζική Aviation Industry General Aircraft Company.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον έλεγχο των δασικών πυρκαγιών στη χώρα αλλά και στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση. Ειδικά την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, μπορεί να αντλήσει 12 τόνους νερού μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 50 άτομα σε μια αναζήτηση ή θαλάσσια αποστολή διάσωσης.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει 17 παραγγελίες από κινεζικούς οργανισμούς και εταιρείες, ενώ αρκετοί ξένοι επενδυτές έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

Το πρώτο αεροσκάφος θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2015 και θα πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΦΩΤΟ: EPA/Patrick Seeger

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.