Ο Soudelor ξεσπά επιθετικά στο πέρασμά του

Ο Soudelor ξεσπά επιθετικά στο πέρασμά του

160
Ο Soudelor ξεσπά επιθετικά στο πέρασμά του

O υπερ-τυφώνας Soudelor ‘χτύπησε’τη νήσο Ταϊβάν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της χώρας, με αμείωτη ένταση σκοτώνοντας στο πέρασμά του τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 185. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι αγνοούνται άλλα δέκα άτομα.
Το μέτωπο κινείται δυτικά προς την Κίνα προκαλώντας πολύ θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

Ο τύφωνας Soudelor αναμένεται σε λίγη ώρα να ‘χτυπήσει’ στη νότια επαρχία Fujian της Κίνας, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.

Ο Soudelor αναμένεται να συνεχίσει να κινείται προς την κινεζική ενδοχώρα προς τα βορειοδυτικά, ενώ οι κινεζικές αρχές πιστεύουν -και ευελπιστούν- ότι η δύναμή του θα αποδυναμώσει σταδιακά.

Στην Ταϊβάν οι αδιάκοποι άνεμοι έφτασαν περίπου τα 125 mph (200 kph) – το ισοδύναμο ενός τυφώνα κατηγορίας 3, ενώ οι βροχές σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασαν το ένα μέτρο (39 ίντσες) αλλά και τα 1,5 έως 2 μέτρα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Σε όλο το δίκτυο μεταφορών υπήρξαν εκτεταμένες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις.

Στην Κίνα πάνω από 185.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σήμερα για λόγους ασφαλείας σε καταφύγια, ενώ 35.000 λιμενικοί και στρατιωτικοί βρίσκονται σε επιφυλακή. Πολλές πορθμιακές συνδέσεις διεκόπησαν ενώ πολλά πλοία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε ασφαλή λιμάνια.
Ο τυφώνας είναι ο ισχυρότερος που ‘χτυπάει’ την Βορειοανατολική Ασία φέτος και στο πέρασμά του έχει δημιουργήσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/LIU TAO CHINA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.