Σουέζ: Έτοιμη η προεδρία της Αιγύπτου για το εθνικό γεγονός της δεκαετίας

Σουέζ: Έτοιμη η προεδρία της Αιγύπτου για το εθνικό γεγονός της δεκαετίας

249
Σουέζ: Έτοιμη η προεδρία της Αιγύπτου για το εθνικό γεγονός της δεκαετίας

Ως το σημαντικότερο εθνικό γεγονός για την τρέχουσα δεκαετία θεωρεί η κυβέρνηση του Καίρου τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ. Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Αυγούστου θα συμμετέχουν, ύστερα από κλήρωση, Αιγύπτιοι πολίτες που ζήτησαν να συμμετάσχουν στην τελετή, μετά από ειδική διαδικασία συμμετοχής. Υπήρξε «μαζική προσέλευση και μια θετική ανταπόκριση από τον κόσμο της Αιγύπτου» δήλωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή από αρχηγούς κρατών από όλο τον κόσμο και θα προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον. Ένας περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων θα προορίζεται για τους εκπροσώπους των διαφόρων θεσμικών οργάνων της Αιγύπτου και των οργανώσεων και διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Η αρμόδια αρχή απέφυγε να αποκαλύψει τον αριθμό των πολιτών που θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές είναι «εμπιστευτικές» για λόγους ασφαλείας.. Όλες οι προσκλήσεις είναι δωρεάν ενώ οι κύριοι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων θα είναι τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας. Αναφορικά με τους ξένους προσκεκλημένους υπεύθυνη είναι η γραμματεία της αιγυπτιακής Προεδρίας.
Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει την τελετή έναρξης αποκλειστικά και μόνο από δημόσιες δωρεές και εισφορές από τις επιχειρήσεις που ήταν υπεύθυνες για τα έργα στο νέο κανάλι. Η χρηματοδότηση της τελετής με αυτόν τον τρόπο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Φωτο: EPA, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.