Με… ημιυποβρύχια εκτελείται η δια θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών στην Αμερική

Με… ημιυποβρύχια εκτελείται η δια θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών στην Αμερική

339
Με… ημιυποβρύχια εκτελείται η δια θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών στην Αμερική

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής, που συμμετέχουν στην επιχείρηση Martillo, εντόπισαν και μετέπειτα οδήγησαν σε κράτηση του πλοίου και σύλληψης του πληρώματος ενός αυτοκινούμενου ημι-υποβρύχιου που μετέφερε οκτώ τόνους κοκαΐνης. Ο εντοπισμός και ή κράτηση του σκάφους έγινε ανοικτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ, σε διεθνή ύδατα.

Το ημι -υποβρύχιο σκάφος αρχικά εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα έξω από τις ακτές του Ελ Σαλβαδόρ από αεροσκάφη των ΗΠΑ ενώ επιθεωρήθηκε από ταχύπλοα της Ακτοφυλακής όπου βρέθηκαν 274 δέματα κοκαΐνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι διακινητές στη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιούν πλέον ειδικά διαμορφωμένα αυτοκινούμενα σκάφη- υποβρύχια προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την κεντρική και νότια Αμερική προς τις ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα ημι-υποβρύχια δεν εντοπίζονται εύκολα από τα αεροπλάνα και ελικόπτερα που επιθεωρούν καθημερινά την ακτογραμμή και τα διεθνή ύδατα της περιοχής. Η επιχείρηση Martillo στην οποία συμμετέχουν 15 κράτη της περιοχής έχει ως στόχο την εξάρθρωση των πανίσχυρων αμερικανικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.