Επιχειρηματική αποστολή της HEMEXPO στην Κίνα

Επιχειρηματική αποστολή της HEMEXPO στην Κίνα

280
Επιχειρηματική αποστολή της HEMEXPO  στην Κίνα

Έναν χρόνο μετά το άνοιγμα της αγοράς της Νοτίου Κορέας, πολυμελής αντιπροσωπεία των εταιρειών της HEMEXPO  πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στη Κίνα, θέτοντας τις βάσεις σύσφιξης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με το Εμπορικό επιμελητήριο της Κίνας. Το μνημόνιο περιλαμβάνει ενέργειες προώθησης και επέκτασης της συνεργασίας σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων καθώς και εστιάζει στην ανταλλαγή  οικονομικών και τεχνολογικών πληροφοριών με σκοπό την κατανόηση της αγοράς και τον εντοπισμό σχετικών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Τα μέλη της HEMEXPO  με επικεφαλής την πρόεδρο, Ελένη Πολυχρονοπούλου επισκέφτηκαν αρχικά το Πεκίνο. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός της προέδρου, ο Μανώλης Χειλαδάκης, Γενικός Διευθυντής της Alumimox, ο Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, Γενικός Διευθυντής  της Erma First, Χρήστος Κούκης, International Sales Manager της Erma First, o Qiqi Qiu, της Raycap, o Schaffrath Guido, της Viohalco Holdings και οι Νικόλαος Καραμούτας, Jaap Van Leeuwen, Wang Liang οι οποίοι αντιπροσώπευαν τις εταιρείες Olympia Electronics, A. Mallios και Selma μέσω της εταιρείας Tulive.

Η επιχειρηματική αποστολή της ΗΕΜΕΧΡΟ πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο Εμπορίου της Κίνας (MOFCOM), με εκπροσώπους του υπουργείου, τον Sun Liwei και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας (CCCME), τον Zhang Yujing. Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο τις ίδιες μέρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρέστη στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΗΕΜΕΧΡΟ και του CCCME, το οποίο θεωρείται προπομπός για την περαιτέρω συνεργασία με μεγαλύτερα ναυπηγεία της Κίνας. Η υπογραφή του εν λόγω κειμένου αποτέλεσε το επιστέγασμα των συντονισμένων ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, της HEMEXPO και μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη συμπερίληψη των ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού εξοπλισμού στην επίσημη λίστα προμηθευτών των κινεζικών ναυπηγείων.

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα μεταξύ των συμμετεχόντων ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αντιπροσωπεία της ΗΕΜΕΧΡΟ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του ναυπηγείου AVICSHIP, Jack Hu, ο οποίος υπέδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό κατά την παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων της ΗΕΜΕΧΡΟ και επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις.

Την επόμενη ημέρα η αποστολή επισκέφτηκε το ναυπηγείο CSSC (China State Shipbuilding Corporation) και CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation) όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Li Hui Peng του CSTC (China Shipbuilding Trading Co) και τον αντιπρόεδρο του CSOC (China Shipbuilding & Offshore International Co), Wu Jing. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκε το ενδεχόμενο εξοπλισμού των vessels που κατασκευάζουν τα συγκεκριμένα ναυπηγεία με  προϊόντα των εταιρειών της ΗΕΜΕΧΡΟ. Η αντιπροσωπεία της HΕΜΕΧΡΟ ενημερώθηκε ότι το σχέδιο των ναυπηγείων είναι να δημιουργήσουν ένα κεντρικό τμήμα αγορών για το σύνολο των ναυπηγείων του ομίλου και έλαβε οδηγίες για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα προώθησης των προϊόντων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Την τρίτη μέρα η αποστολή, συνοδευόμενη από στελέχη του MOFCOM και του CCCME, επισκέφθηκε την επαρχεία Zhoushan όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του δημοτικού εμπορικού γραφείου ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν συναντήσεις  με όλα τα τοπικά ναυπηγεία. To απόγευμα της ίδιας μέρας, η αντιπροσωπεία της ΗΕΜΕΧΡΟ συμμετείχε σε δείπνο, το οποίο παρατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο της επαρχίας Zhoushan, Fang.  Εκεί συζητήθηκε η αναπτυξιακή πορεία του Zhoushan και οι δυνατότητες συνεργασίας με τον Πειραιά και τους όμορους δήμους.

Την τελευταία μέρα της επιχειρηματικής αποστολής στην Κίνα, η ΗΕΜΕΧΡΟ πραγματοποίησε ένα σύνολο συναντήσεων, με τα ναυπηγεία Zhejiang Ouhua Shipbuilding company και Yangfan Group, τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον συνεργασίας.  Συγκεκριμένα, στο ναυπηγείο Υangfan, η αποστολή ενημερώθηκε για ένα νέο project, για το οποίο συμφωνήθηκε ότι θα σταλούν αιτήσεις για προσφορές, στα μέλη στης HEMEXPO.

Με όλα τα ναυπηγεία ανανεώθηκε το ραντεβού για την έκθεση Μarintec που θα πραγματοποιηθεί στην Σανγκάη 1-4 Δεκεμβρίου 2015, όπου θα γίνουν περαιτέρω επιχειρηματικές συναντήσεις για την ενδυνάμωση των σχέσεων και την συζήτηση εμπορικών συμφωνιών.

Παράλληλα, η ΗΕΜΕΧΡΟ κάλεσε όλους τους συνομιλητές στην έκθεση Ποσειδώνια 2016, όπου θα μπορέσουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν καλύτερα τις ελληνικές επιχειρήσεις.

IMG_0007

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.