Σύγκρουση φορτηγίδων έξω από το Χιούστον

Σύγκρουση φορτηγίδων έξω από το Χιούστον

208
Σύγκρουση φορτηγίδων έξω από το Χιούστον

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, την Δευτέρα 20 Ιουλίου, δυο φορτηγίδες που μετέφεραν πετρελαιοειδή προϊόντα συγκρούστηκαν λίγο πριν την είσοδο του καναλιού του Χιούστον. Από τη σύγκρουση το ένα από τα δύο πλοία πήρε φωτιά.  Αναλυτικότερα, η μια από τις 2 φορτηγίδες ήταν φορτωμένη με 1.000.000. γαλόνια naptha, όταν το ρυμουλκό που τις μετέφερε αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα τη σύγκρουσή τους. Αμέσως, ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά, για την οποία απαιτήθηκαν 4 ώρες συνεχούς πυρόσβεσης για την κατάσβεσή της. Από το ατύχημα δεν υπήρχαν θύματα ή τραυματίες.

Θέμα διαρροής πετρελαιοειδών στη θάλασσα δεν υφίσταται καθώς η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί διότι τα 20.000 γαλόνια που απελευθερώθηκαν στο περιβάλλον, εξατμίστηκαν μετά από λίγες ώρες, λόγω της φύσης της naptha.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως το παραπάνω περιστατικό δεν οδήγησε στη διακοπή της κυκλοφορίας του δίαυλου του Χιούστον, του σημαντικότερου λιμένα των Η.Π.Α. για προϊόντα πετρελαιοειδών, απλώς διακόπηκε η κυκλοφορία ενός μέρους του τοπικού υδατόδρομου Intercoastal Waterway. Η κυκλοφορία πλέον είναι και πάλι ελεύθερη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.