RBS: προς πώληση το ‘ναυτιλιακό’ χαρτοφυλάκιο του Πειραιά

RBS: προς πώληση το ‘ναυτιλιακό’ χαρτοφυλάκιο του Πειραιά

800
RBS: προς πώληση το ‘ναυτιλιακό’ χαρτοφυλάκιο του Πειραιά

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε σήμερα σε αποκλειστική είδηση -που κάνει ήδη το γύρο του ναυτιλιακού κόσμου- ότι η Royal Bank of Scotland RBS ’πουλάει’ το χαρτοφυλάκιο της με δάνεια στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Πειραιά αξίας 5.000.000.000 δολαρίων (£ 3.000.000.000). H κάποτε κραταιά τράπεζα της ναυτιλίας μας φαίνεται να συρρικνώνει σημαντικό μέρος των διεθνών δραστηριοτήτων της και να ακολουθεί την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που την πιέζει να εστιαστεί στη χρηματοδότηση βρετανικών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η RBS συρρικνώνει επίσης το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην ανατολική Ευρώπη και στην Ασία, ενώ και η ‘ανταγωνίστρια’ Lloyds Banking Group έχει πρόσφατα εξέλθει από τον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Αν και η απόφαση του Λονδίνου ήταν αναμενόμενη εντούτοις παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν τις τεράστιες δυσκολίες ως προς τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας από ευρωπαϊκές τράπεζες γεγονός που δεν επιτρέπει ευοίωνη διάθεση σε αρκετούς μικρούς και μεσαίους πλοιοκτήτες της γηραιάς ηπείρου που αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ασία ή σε funds με απρόβλεπτες επιπτώσεις και πιθανότητες μακροχρόνιας επιτυχίας .
Πηγή Reuters UK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.