Ψυχολογική υποστήριξη ναυτικών- θυμάτων πειρατείας

Ψυχολογική υποστήριξη ναυτικών- θυμάτων πειρατείας

96
Ψυχολογική υποστήριξη ναυτικών- θυμάτων πειρατείας

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Sailor’s Society, μια οργάνωση που παρέχει αρωγή σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ναυτικούς, δημιούργησε στο Durban της Ν. Αφρικής, ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης ναυτικών που έχουν υποπέσει θύματα πειρατικών επιθέσεων ή απειλών.

Πιο συγκεκριμένα, το παραπάνω κέντρο θα παρέχει 24ωρη υποστήριξη σε ναυτικούς που έχουν μετατραυματικά σύνδρομα από επιθέσεις ή απειλές επιθέσεων στη θάλασσα καθώς και για θύματα άλλων καταστροφών και κρίσεων που σχετίζονται με το ναυτικό επάγγελμα. Η ψυχολογική υποστήριξη θα παρέχεται μέσω ενός δικτύου εξειδικευμένων ιερέων σε Ν.Αφρική, Γκάνα, Μαδαγασκάρη, Μοζαμβίκη και νήσων της Reunion.

Ενδεικτικά, το 2014 πάνω από 5.000 ναυτικοί έπεσαν θύματα πειρατείας στον κόλπο της Γουϊνέας και στην ΝΑ Ασίας, σύμφωνα με την έρευνα της ΜΚΟ Oceans Beyond Piracy, ενώ μεγάλος αριθμός ναυτικών που διέπλευσαν από τις παραπάνω περιοχές, παρουσίασαν συμπτώματα μετατραυματικού στρες (PTSD), καθιστώντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κέντρου υποστήριξης των ναυτικών πιο επίκαιρη από ποτέ.

Photo: ΑΠΕ- EPA/TIFE OWOLABI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.