Το πρώτο υβριδικό ρυμουλκό σε γερμανικά ύδατα

Το πρώτο υβριδικό ρυμουλκό σε γερμανικά ύδατα

144
Το πρώτο υβριδικό ρυμουλκό σε γερμανικά ύδατα

Στις 18 Ιουνίου του 2015, το κατασκευασμένο στα ναυπηγεία DAMEN της Ολλανδίας ART 80-32 υβριδικό Rotortug RT Emotion έλαβε και επίσημα το όνομα του στο λιμένα του Bremerhaven, κατά τη διάρκεια του ετήσιου herring party της KOTUG.

Η Annika Bootsman-Kleberg, μέλος του Wallenius’ Board και εγγονή του Olof Wallenius, ορίσθηκε ως η ανάδοχος του πλοίου, προς ένδειξη της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η KOTUG διαθέτει συνολικά τρία υβριδικά Rotortug και δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για τις συγκεκριμένες παραγγελίες καθώς τα νέα ρυμουλκά της συνδυάζουν άψογες επιδόσεις με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και σημαντική μείωση εκπομπών αερίων.

Συγκεκριμένα, η σειρά E-KOTUG παρέχει 50% λιγότερες εκπομπές στο περιβάλλον, αισθητή μείωση του θορύβου, καθαρότερη ανάφλεξη και οικονομικά οφέλη από την καλύτερη οικονομία του καύσιμου. Τροφοδοτείται από τρία ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό με ένα σετ μπαταριών και η διαχείριση παρέχεται από το XeroPoint Hybrid Propulsion System.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.