Σύσφιγξη των σχέσεων Ολλανδίας & Λιβερίας

Σύσφιγξη των σχέσεων Ολλανδίας & Λιβερίας

23
Σύσφιγξη των σχέσεων Ολλανδίας & Λιβερίας

Φωτό: ΑΠΕ (JERRY LAMPEN)

Σε περαιτέρω σύσφιγξη των οικονομικών δεσμών προχωρούν η Ολλανδία και η Λιβερία, μετά την ανακοίνωση του Βασιλιά της Ολλανδίας για την αποστολή αντιπροσωπείας εμπορίου στη Λιβερία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια τελετής υποβολής των διαπιστευτηρίων Λιβεριανού διπλωμάτη στο παλάτι της Ολλανδίας, ο Βασιλιάς Willem-Alexander, ανακοίνωσε την μετάβαση εμπορικής αποστολής στη Λιβερία στις 6 Ιουλίου 2015. Η εν λόγω αποστολή θα αποτελείται από περίπου σαράντα Ολλανδούς επενδυτές και θα έχει ως στόχο να διερευνήσει τις πιθανότητες για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Αξίζει να σημειωθεί ότι της αποστολής θα ηγηθεί η Υπουργός για τη Διεθνή Εμπορική Συνεργασία και Ανάπτυξη, κ. Lilianne Ploumen.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες διατηρούν ιστορικούς δεσμούς από τον 17ο αιώνα και η Ολλανδία έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στο κράτος της Δυτικής Αφρικής, ενώ πρόσφατα συνέδραμε και στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του ιού Εμπόλα στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.