Δυναμική συνέργεια Hong Kong Airlines & Etihad Airways

Δυναμική συνέργεια Hong Kong Airlines & Etihad Airways

29
Δυναμική συνέργεια Hong Kong Airlines & Etihad Airways

Την επέκταση της συμφωνίας κοινού κώδικα με τη Hong Kong Airlines, ανακοίνωσε πρόσφατα η Etihad Airways, με στόχο να προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη βελτιωμένη σύνδεση μεταξύ της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συμφωνίας πτήσεων κοινού κώδικα, η Hong Kong Airlines θα τοποθετήσει τον κώδικα ‘HX’ στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ του Χονγκ Κονγκ, του τρίτου σημαντικότερου οικονομικού κέντρου του κόσμου, και του Abu Dhabi, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Etihad Airways θα ξεκινήσει σε καθημερινή συχνότητα τη διαδρομή από τις 15 Ιουνίου 2015, προσφέροντας 3.620 θέσεις εβδομαδιαίως με αεροσκάφος Airbus A330-200.

Επιπλέον, η Hong Kong Airlines θα πραγματοποιήσει πτήσεις κοινού κώδικα για τη νέα υπηρεσία της Etihad Airways μεταξύ του Abu Dhabi και της Μαδρίτης, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Η διαδρομή, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015, λειτουργεί τέσσερις φορές την εβδομάδα και προσφέρει 2.096 θέσεις εβδομαδιαίως, με Airbus A330-200.

Ο Kevin Knight, chief strategy and planning officer της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία μας για πτήσεις κοινού κώδικα με τη Hong Kong Airlines ξεκίνησε πέρυσι με επίκεντρο κυρίως την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Η διεύρυνση του κοινού κώδικα θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπορική επιτυχία και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες, και κυρίως θα προσφέρει πραγματικά οφέλη στη συνεργασία προσφέροντας σε επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής ενισχυμένη σύνδεση και συχνότερες πτήσεις μεταξύ της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.»

Αντίστοιχα, ο Li Dianchun, commercial director της Hong Kong Airlines, ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύουμε τη συνεργασία με την Etihad Airways μέσω της επέκτασης ενός κοινού κώδικα. Υπάρχει μια ολοένα και πιο ισχυρή ζήτηση στην Ασία για ταξίδια στην περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η βελτιωμένη σύνδεση θα παρέχει στους επιβάτες μας ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών, ενώ θα ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και προϊόντα παγκοσμίου κλάσης που προσφέρονται και από τις δύο αεροπορικές εταιρείες.»

Υπενθυμίζεται ότι η Etihad Airways και η Hong Kong Airlines ξεκίνησαν τις πτήσεις κοινού κώδικα τον Δεκέμβριο του 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.