Στρατηγική συμμαχία για το λιμένα του Λος Άντζελες

Στρατηγική συμμαχία για το λιμένα του Λος Άντζελες

52
Στρατηγική συμμαχία για το λιμένα του Λος  Άντζελες

Σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας προχώρησε ο λιμένας του Λος Άντζελες, υπογράφοντας πρόσφατα τριμερές μνημόνιο συνεργασίας με τα λιμάνια του Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και του Κουανγκτσόου στην Κίνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διαχειρίστριας αρχής του λιμένα, η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της συνόδου Tripartite Ports Summit, στο Λος Άντζελες και καθιερώνει επίσημα τη συμμαχία Tripartite Ports Alliance, ενισχύοντας σημαντικά την υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στα τρία λιμάνια. Η νέα συμφωνία θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα με κύριους στόχους την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων, των τεχνολογιών και των περιβαλλοντικών πολιτικών. Παράλληλα, απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα των τριών αυτών περιοχών, ενισχύοντας την οικονομία σε περιφερειακό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Λος Άντζελες είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Β.Αμερικής, καθώς για το 2014 η διακίνηση εμπορευμάτων ανήλθε σε 290 δις δολάρια.

Φωτό: Port of Los Angeles

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.