Πτώση στις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα για το Μάιο

Πτώση στις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα για το Μάιο

79
Πτώση στις κινεζικές εισαγωγές άνθρακα για το Μάιο

Φωτό:ΑΠΕ (MARK)

Περαιτέρω πτώση σημείωσαν οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας για το μήνα Μάιο, σύμφωνα με το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, οι εισαγωγές άνθρακα σημείωσαν πτώση της τάξης του 41% συγκριτικά με το Μάιο του 2014, αγγίζοντας τα 14.25 εκ. τόνους. Ακόμη, οι συνολικές εισαγωγές του πρώτου πενταμήνου του έτους ανήλθαν σε 83.26 εκ. τόνους, σημειώνοντας πτώση 38.2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Κίνας (General Administration of Customs).

Τα αίτια της σημαντικής αυτής πτώσης φαίνεται πως είναι η στροφή εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαρκής υποβάθμιση του περιβάλλοντος), η πτώση των τιμών άνθρακα στην εγχώρια παραγωγή της χώρας αλλά και η πτώση στο ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Η μείωση της ζήτησης άνθρακα εκ μέρους της Κίνας, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς παγκοσμίως, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη ναυλαγορά ξηρού χύδην φορτίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.