Ξεκίνησαν οι εργασίες για το λιμάνι του Lekki στο Λάγος

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το λιμάνι του Lekki στο Λάγος

64
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το λιμάνι του Lekki στο Λάγος

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του λιμένα Lekki στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου του Λάγος, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής.

Τα έργα ύψους 1.6 δισ δολαρίων, αναμένεται να διαρκέσουν 3,5 χρόνια ενώ το λιμάνι αναμένεται να λειτουργήσει το 2019.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Haresh Aswani, διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το νέο λιμάνι θα μπορεί να υποδέχεται πλοία εμπορευματοκιβωτίων τύπου post-Panamax, χωρητικότητας έως και 10,000 TEU. Ακόμη, θα μπορεί να διακινεί περισσότερα από 1.5 εκ. TEU ετησίως, ενώ στους σχεδιασμούς είναι η επέκταση της χωρητικότητας στα 2.7 εκ. TEU.

Τα έργα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη δημιουργία και επέκταση των διατροπικών μεταφορικών υποδομών, ειδικά σε ότι αφορά στη σύνδεση λιμένων με την ενδοχώρα.

Τέλος, η νιγηριανή κυβέρνηση σχεδιάζει την ανάπτυξη έξι λιμένων στην ευρύτερη περιοχή, έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.