Συνεργασία SeaLand και APL στην αμερικανική ήπειρο

Συνεργασία SeaLand και APL στην αμερικανική ήπειρο

70
Συνεργασία SeaLand και APL στην αμερικανική ήπειρο

Φωτό:ΑΠΕ (Neptune Orient Lines Limited / H) 

Στην υπογραφή συμφωνίας για κοινά δρομολόγια προχώρησαν οι εταιρείες SeaLand (θυγατρική της Maersk Group) και APL, σε μία προσπάθεια αύξησης του μεριδίου αγοράς.

Η σύμπραξη που βασίζεται στην υπογραφή της ειδικής συμφωνίας Vessel Sharing Agreement (VSA) θα προσφέρει ακόμη περισσότερες συνδέσεις στο δίκτυο της SeaLand ενώ θα καλύπτει τις περιοχές της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Δυτικής Ακτής της Νοτίου Αμερικής.

Από την συμφωνία αναμένεται να ωφεληθούν ιδιαίτερα οι φορτωτές που μεταφέρουν εμπορεύματα σε ψυγεία, καθώς οι χρόνοι μεταφοράς θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ενώ θα μπορούν παράλληλα να παρακολουθούν τα εμπορεύματα τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα δρομολόγια, τους τερματικούς σταθμούς κ.λπ., θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Τα πρώτα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.