Υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων Princess Emerald και Oriana στο Ηράκλειο Κρήτης

Υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων Princess Emerald και Oriana στο Ηράκλειο Κρήτης

82
Υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων Princess Emerald και Oriana στο Ηράκλειο Κρήτης

Περί τους 5.500 επισκέπτες κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου με τα κρουαζιερόπλοια Princess Emerald της Princess Cruises και Oriana της P&O Cruises International, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν τη μπάντα του δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, ένα καλωσόρισμα που είχε επιμεληθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και ο Ιωάννης Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στα πλοία όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

Οι επιβάτες και οι πλοίαρχοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για το λιμάνι, μιας και σε κάθε πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα (maiden call) πραγματοποιείται βαθμολόγησή του από τους αξιωματικούς, το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες του πλοίου, καθορίζοντας τη γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι υπόσχεται να συνεχίσει το σημαντικό έργο της διοίκησης των τελευταίων ετών παρέχοντας υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικών υπηρεσιών, να υλοποιεί σύγχρονες πρακτικές, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς στον τομέα της κρουαζιέρας στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα οποία επιδιώκουν να εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και όλους τους μόνιμους ή περιοδικούς χρήστες του λιμένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.