Ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη στέλνει το Ιράν

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη στέλνει το Ιράν

32
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη στέλνει το Ιράν

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (YAHYA ARHAB)

Ανθρωπιστική βοήθεια επιδιώκει να στείλει το Ιράν στην Υεμένη, σε μια προσπάθεια να συνδράμει τα θύματα της αιματηρής σύγκρουσης ανάμεσα στους αντάρτες Χούθι και τον κυβερνητικό στρατό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ιρανικό πλοίο θα μεταφέρει 2.500 τόνους ειδών ανάγκης, μεταξύ των οποίων, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες. Επιπλέον, στο πλοίο θα επιβαίνουν γιατροί και εθελοντές που θα φροντίσουν όσους έχουν ανάγκη. Ακόμη, το Ιράν προχώρησε σε συνεννοήσεις με τα κράτη της περιοχής, προκειμένου το πλοίο να προσεγγίσει με ασφάλεια την Υεμένη και να παραδοθεί το φορτίο.

Περαιτέρω, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών για τις Αραβικές και Αφρικανικές Σχέσεις, το Ιράν έχει εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή του να συνδράμει τα Ηνωμένα Έθνη (ΗΕ) στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη. Το σχέδιο του Ιράν προβλέπει την παροχή τροφίμων και φαρμάκων, τις υπηρεσίες ιατρών, ακόμη και τη δημιουργία νοσοκομείων σε περιοχές που θα υποδείξουν τα ΗΕ, ενώ θα συνδράμει και με την αποστολή πλοίων και αεροπλάνων.

Περαιτέρω, ο υφυπουργός εξέφρασε την αντίθεση του στους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη χώρα από τη συμμαχία των Αράβων, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα απέτρεψαν ιρανικό αεροσκάφος να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Η εμπλοκή του Ιράν στο ζήτημα του εμφυλίου της Υεμένης, γίνεται πλέον εμφανής, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής προς ίδιον όφελος, υποστηρίζοντας υπογείως τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.