Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΝ στη σύνοδο αρχηγών ευρωπαϊκών ναυτικών CHENS 2015

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΝ στη σύνοδο αρχηγών ευρωπαϊκών ναυτικών CHENS 2015

85
Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΝ στη σύνοδο αρχηγών ευρωπαϊκών ναυτικών CHENS 2015

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στη σύνοδο αρχηγών ευρωπαϊκών ναυτικών, (CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHENS 2015), που διεξήχθη στη Νεάπολη Ιταλίας από 7 έως 8 Μαΐου 2015.

Η σύνοδος CHENS διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 1990 και λαμβάνουν μέρος οι αρχηγοί των ναυτικών των ευρωπαϊκών κρατών, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα συμμετέχουν ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως παρατηρητές ή εισηγητές.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη φετινή σύνοδο και επί του οποίου τοποθετήθηκε και ο αρχηγός ΓΕΝ, ήταν η μετάβαση των ναυτικών δυνάμεων από τους παραδοσιακούς ρόλους τους στις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας, ενώ το θέμα το οποίο είχε προταθεί από το ΓΕΝ και αναπτύχθηκε από Αξιωματικό του ΠΝ, αφορούσε στη συνεργασία στη Μεσόγειο και στις απαιτούμενες δράσεις ώστε να καταστεί γέφυρα εποικοδομητικής και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με όλους τους ομολόγους του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε και τη Διακλαδική Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως (JOINT FORCE COMMAND NAPLES – JFC NAPLES), όπου συναντήθηκε με το διοικητή JFC και διοικητή των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (US NAVAL FORCES EUROPE–AFRICA), ναύαρχο Mark Ε. Ferguson USN, καθώς και με τους Έλληνες επιτελείς του ΠΝ, που υπηρετούν στην περιοχή Νεαπόλεως.

IMG_0419

CHENS1

 

 

 

φωτογραφία

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.