Νέο δρομολόγιο της Evergreen στη ΝΑ Ασία

Νέο δρομολόγιο της Evergreen στη ΝΑ Ασία

58
Νέο δρομολόγιο της Evergreen στη ΝΑ Ασία

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (HENRY LIN)

Στην έναρξη ενός νέου δρομολογίου ανάμεσα στο Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία Evergreen Marine Corp.

Ο μεγαλύτερος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων της Ταϊβάν, ανακοίνωσε τη νέα γραμμή, προκειμένου να ανταποκριθεί στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορικές υπηρεσίες στις ακμαίες οικονομίες των χωρών της ASEAN (Association of Southeast Asian Nations).

Στη νέα γραμμή θα δραστηριοποιούνται δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων A-type, χωρητικότητας 1,164 TEU, τα οποία θα προσεγγίζουν τα λιμάνια του Haiphong, του Ho Chi Minh City, του Port Klang, της Σιγκαπούρης και του Tanjung Pelepas. Επιπλέον, πέραν της περιφερειακής σύνδεσης, θα υπάρχει διασύνδεση και με τους κόμβους διαμετακόμισης (hubs) της εταιρείας στη Σιγκαπούρη και το Tanjung Pelepas.

Οι προοπτικές για τη νέα διαδρομή διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη World Economic Outlook του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οικονομία των χωρών της ASEAN αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 5.2% και 5.3% για το 2015 και 2016 αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η προαναφερθείσα γραμμή είναι η τέταρτη που ανακοινώνει η εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ασία, σε χρονικό διάστημα μόλις ενός εξαμήνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.