Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς από τον Κινέζο πρόεδρο

Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς από τον Κινέζο πρόεδρο

76
Ανελέητη καταδίωξη της διαφθοράς από τον Κινέζο πρόεδρο

Σε καθεστώς ελέγχου για σοβαρές διοικητικές παραβάσεις βρίσκεται ανώτερο στέλεχος της China Sinopec Group, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Η China Central Commission for Discipline Inspection (CCDI) κατονόμασε με επίσημη ανακοίνωσή της τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Wang Tianpu. Η εταιρεία από την πλευρά της ανέφερε πως στηρίζει πλήρως την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης και θα συνεργαστεί για τη διεξαγωγή των ερευνών.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, έχει κηρύξει τον πόλεμο στη διαφθορά την τελευταία διετία, καθώς όπως υποστηρίζει, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για το κυβερνόν Κομμουνιστικό Κόμμα. Ειδικά φέτος, η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε ελέγχους σε 26 κρατικές εταιρείες-κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η China National Petroleum Corp και η China Southern Power Grid, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη διαφάνεια και να πατάξει τη διαφθορά σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.