Η κρουαζιέρα των 104 ημερών έφτασε στο Ηράκλειο

Η κρουαζιέρα των 104 ημερών έφτασε στο Ηράκλειο

202
Η κρουαζιέρα των 104 ημερών έφτασε στο Ηράκλειο

Θερμής υποδοχής έτυχαν οι Ιάπωνες τουρίστες, που έφθασαν, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου στο λιμάνι του Ηρακλείου με το κρουαζιερόπλοιο Asuka ΙΙ χωρητικότητας περίπου χιλίων επιβατών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα, ξεροτήγανα και τσικουδιά, προσφέρθηκαν στους επιβάτες κατά την αποβίβασή τους από μέλη συγκροτήματος ντυμένοι με Κρητική παραδοσιακή στολή οι οποίοι παρουσίαzαν Κρητικούς χορούς.

Το κρουαζιερόπλοιο Asuka προσέγγισε το λιμάνι του Ηρακλείου στις 07:00 το πρωί προερχόμενο από η Ρόδο και παρέμεινε έως τις 17:00 το απόγευμα οπότε και αναχωρήσε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί, το Κουσάντασι. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 από τη Yokohama της Ιαπωνίας για μια παγκόσμια κρουαζιέρα που θα διαρκέσει 104 ημέρες και θα επιστρέψει εκεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015. Συνολικά θα προσεγγίσει τριάντα λιμάνια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ξεχωριστή υποδοχή έγινε στις 11.00 στον καπετάνιο του πλοίου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ Ιωάννη Μπρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη  για ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

DSC00053_1

Να σημειωθεί ότι η ασιατική αγορά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον ανερχόμενες στον διεθνή χώρο της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια κάτι το οποίο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Ιωάννης Μπρας έχει αναγνωρίσει τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιεί στοχευόμενες προσπάθειες στρέφοντας το βλέμμα στην Ασία ξέροντας πως είναι μια πολυπληθή και υψηλού οικονομικού επιπέδου αγορά από την οποία το λιμάνι και ο τόπος μας γενικότερα ως τουριστικός προορισμός μόνο τεράστια οφέλη έχει να αποκομίσει.

IMAG5635

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.