Νέος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Ρότερνταμ

Νέος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Ρότερνταμ

191
Νέος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Ρότερνταμ

Το νέο της σταθμό διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον τερματικό Maasvlakte II στο Ρότερνταμ εγκαινίασε πρόσφατα η APM Terminals.

Ο νέος τερματικός σταθμός έχει εξαιρετικά καινοτόμο σχεδιασμό που τον καθιστά τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικότερα, ο σταθμός αποτελεί έναν κόμβο συνδυασμένων μεταφορών με μηδενικές εκπομπές αερίων ρύπων, ελαχιστοποιώντας την χρήση σ φορτηγών και δίνοντας έμφαση σε άλλα μέσα μεταφοράς, όπως οι σιδηρόδρομοι. Επιπλέον, η ενέργεια για τη λειτουργία του σταθμού παράγεται από ανεμογεννήτριες.

Η κατασκευή του νέου τερματικού ξεκίνησε το Μάιο του 2012 ενώ το πρώτο εμπορικό πλοίο προσέγγισε το λιμάνι το Δεκέμβριο του 2014. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανήλθε σε 500 εκ. ευρώ. Ο νέος σταθμός διαθέτει κρηπιδώματα συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, σιδηροδρομική σύνδεση καθώς και 8 γερανούς Ship-to-Shore (STS). Περαιτέρω, η χωρητικότητά του αγγίζει τα 2.7 εκ. TEUs ετησίως ενώ μετά την επέκτασή του (η οποία είναι στο στάδιο του σχεδιασμού), αναμένεται να εκτοξευθεί στα 4.5 εκ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.