Αποσύρεται η Hapag-Lloyd από το λιμάνι του Πόρτλαντ

Αποσύρεται η Hapag-Lloyd από το λιμάνι του Πόρτλαντ

120
Αποσύρεται η Hapag-Lloyd από το λιμάνι του Πόρτλαντ

Την απόφασή της να τερματίσει όλες τις δραστηριότητες της στο λιμάνι του Πόρτλαντ στην αμερικανική Δυτική Ακτή, ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία Hapag-Lloyd.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία: “Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τη συνέπεια των δρομολογίων και των υπηρεσιών μας στη διαδρομή Mediterranean Pacific Service (MPS), η Hapag-Lloyd αποφάσισε από το τέλος Μαρτίου 2015 να τερματίσει τις δραστηριότητές της στο λιμάνι του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον.” Το τελευταίο πλοίο της εταιρείας που προσέγγισε το λιμάνι ήταν το MV Seaspan Dalian στις 28 Μαρτίου 2015.

Αυτή η κίνηση αποτελεί το τελειωτικό πλήγμα για τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων 6 του λιμένα, καθώς πρόσφατα και η Hanjin Shipping αποσύρθηκε από το λιμάνι, οι δραστηριότητες της οποίας αντιστοιχούσαν στο 80% της διακίνησης του τερματικού σταθμού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία δυσαρεστήθηκε από την απόφαση της Hapag-Lloyd, καθώς πλέον η προσέλκυση νέων εταιρειών για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Αιτία για την απόσυρση των δύο εταιρειών φαίνεται να είναι οι διαρκείς καθυστερήσεις που σημειώνονταν στο λιμάνι τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες συνεχιζόμενες απεργίες των λιμενεργατών στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ που προκάλεσαν χάος στη διακίνηση φορτίων από και προς την Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.