Ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα πετρελαίου στα Φώκλαντς

Ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα πετρελαίου στα Φώκλαντς

134
Ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα πετρελαίου στα Φώκλαντς

Νέα αποθέματα πετρελαίου ανακάλυψαν στα νησιά Φώκλαντς στον Ατλαντικό Ωκεανό μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Ειδικότερα, έπειτα από μήνες διεξαγωγής γεωλογικών ερευνών των εταιρειών Premier Oil, Falkland Oil & Gas και Rockhopper στο οικόπεδο Zebedee, στην περιοχή αδειοδότησης PL004b, ανακαλύφθηκαν αποθέματα 81 εκ.κ.π. πετρελαίου και 55 εκ. κ.π. φυσικού αερίου. Η προαναφερθείσα ανακάλυψη κοιτασμάτων ήταν η πρώτη που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχείρησης, ενώ τα εν λόγω αποθέματα ήταν μεγαλύτερα από τα αρχικά αναμενόμενα.

Ο Tim Bushell, διευθύνων σύμβουλος της Falklands Oil & Gas δήλωσε σχετικά: “Αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την επέκταση του σχεδίου Sea Lion, το οποίο αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες, καθώς η Premier πρόσφατα αποφάσισε να αποσυρθεί από την επένδυση προκειμένου να μειώσει τα κόστη, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.”

Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του οικοπέδου Zebedee ανήκουν κατά 36% στην Premier, κατά 40% στη Falklands Oil & Gas και κατά 24% στην Rockhopper.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.