Ναυάγιο ρωσικού πλοίου στον Ειρηνικό με μεγάλο αριθμό θυμάτων

Ναυάγιο ρωσικού πλοίου στον Ειρηνικό με μεγάλο αριθμό θυμάτων

144
Ναυάγιο ρωσικού πλοίου στον Ειρηνικό με μεγάλο αριθμό θυμάτων

Ρωσικό αλιευτικό πλοίο ναυάγησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ανοιχτά της χερσονήσου της Kamchatka, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, Ρώσοι αξιωματούχοι πιστεύουν πως το πλοίο συγκρούστηκε με κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο προκαλώντας βλάβη στο κήτος του πλοίου, γεγονός που οδήγησε στην ταχύτατη βύθιση του εντός 15 λεπτών. Πιθανώς, το πλοίο να προσέκρουσε σε μεγάλο κομμάτι πάγου, καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το περιφερειακό κέντρο για την Άπω Ανατολή του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, 54 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, 63 διεσώθησαν, ενώ 15 αγνοούνται. Στην περιοχή έχουν καταφτάσει 26 αλιευτικά τα οποία συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στο πλοίο επέβαιναν 132 άτομα, εκ των οποίων 76 ήταν μέλη του πληρώματος ενώ υπήρχαν και 56 επιβάτες. Ειδικότερα, οι επιβαίνοντες ήταν πολίτες της Ρωσίας, της Μιανμάρ, του Βανουάτου, της Λετονίας και της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προανακριτικές διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και για να εξακριβωθεί εάν υπήρξε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η μηχανότρατα ανήκε στην εταιρεία Magellan LLC, είχε ναυπηγηθεί το 1989 και ήταν νηολογημένη στο λιμάνι του Nevelsk.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.