Στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

132
Στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Μικρών Νησιών

ΑΠΕ-ΜΠΕ (Παντελής Σαίτας) 

Μικρά Νησιά και Γαλάζια Ανπάτυξη

Στις 21-24 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 7ο πανελλήνιο συνέδριο Μικρών Νησιών στο Καστελόριζο, παράλληλα με το 15ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρών Νησιών. Το κοινό θέμα και των δύο συνεδρίων θα είναι Μικρά Νησιά και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Την οργανωτική επιτροπή σε εθνικό επίπεδο απαρτίζουν οι: εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μαρία Καμμά Δήμαρχος Τήλου, εκπρόσωπος του δήμου Μεγίστης, Σπύρος Φαρδέλλος δημ. σύμβουλος Σπετσών, από το ΕΔΜΝ οι: Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου πρόεδρος ΕΔΜΝ, Αντώνιος Δεμένεγας τ. δήμαρχος Κέας μέλος του ΕΔΜΝ, Ελένη Παναγή τ. δήμαρχος Χάλκης μέλος ΔΣ ΕΔΜΝ, Γεώργιος Βασιλόπουλος τ. δήμαρχος Ιθάκης μέλος ΔΣ ΕΔΜΝ.

Από την πανεπιστημιακή κοινότητα θα παρευρεθούν οι καθηγητές των πανεπιστημίων: Κωνσταντίνος Χλωμούδης (Πανεπιστημίου Πειραιώς), Ιωάννης Σπιλάνης, Μαρία Λεκάκου και Νικήτας Νικητάκος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Από τον χώρο της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας θα παραστούν οι: Μιχάλης Σακέλης πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και Αντώνης Στελλιάτος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Αντίστοιχα εκπρόσωποι του χώρου της Νησιωτικής Οικονομίας θα είναι οι: Γεώργιος Μπενέτος πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων και Θρασύβουλος Καλογρίδης πρόεδρος του Επιμελητηριακού Όμιλοι Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΕΟΑΕΝ, από τον χώρο του περιβάλλοντος η Μαργαρίτα Καραβασίλη Πρόεδρος του Παρατηρητήριου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη – CISD και από τον χώρο των τοπικών κοινωνιών οι: εκπρόσωπος της Νησιωτικής Πλατφόρμας (με την παράκληση να προέρχεται από τα Δωδεκάνησα) και η Ευαγγελία Παπαθανάση π. Επίτιμη Πρόξενος Δανίας και π. πρόεδρος του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού SKAL.

Τέλος, κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής του συνεδρίου θα διοργανωθεί ομιλία στο Καστελόριζο με θέμα: Μικρά Νησιά και ΑμεΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.