Ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στην Κεντρική και Δυτική Αφρική

Ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στην Κεντρική και Δυτική Αφρική

51
Ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στην Κεντρική και Δυτική Αφρική

Στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας μέσω της συνεργασίας των κρατών της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής προχωρά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, έπειτα από τις συζητήσεις που διεξήχθησαν κατά την τετραήμερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στην Ανγκόλα.

Τα κύρια ζητήματα που αναπτύχθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν στην εφαρμογή του Code of Conduct για την καταπολέμηση της πειρατείας, της ένοπλης ληστείας και των παράνομων δραστηριοτήτων στη θάλασσα, μέσω της δημιουργίας ενός Διεθνούς Κέντρου Συντονισμού (Inter-regional Coordination Centre /ICC) που θα εδρεύει στο Καμερούν.

Στόχος του Κέντρου θα είναι ο συντονισμός των δράσεων των αφρικανικών κρατών αλλά και των υφιστάμενων δομών όπως η Economic Community of Central African States (ECCAS), η Economic Community of West African States (ECOWAS), και η Gulf of Guinea Commission (GGC), με απώτερο στόχο την εξάλειψη κρουσμάτων βίας και παράνομων δραστηριοτήτων στα θαλάσσια ύδατα της αφρικανικής ηπείρου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.