Επικείμενη στρατιωτική συνεργασία των αραβικών κρατών

Επικείμενη στρατιωτική συνεργασία των αραβικών κρατών

71
Επικείμενη στρατιωτική συνεργασία των αραβικών κρατών

Φωτό: ΑΠΕ-ΕΡΑ (Mahmud Mahmud)

Την αποφασιστικότητά τους να επέμβουν δυναμικά στα φλέγοντα ζητήματα της Μέσης Ανατολής δείχνουν τα αραβικά κράτη με προεξάρχουσες την Αίγυπτο και τη Συρία.

Όπως όλα δείχνουν, τα αραβικά κράτη σκοπεύουν να προβούν στη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης με στόχο την αντιμετώπιση των ισλαμιστών ανταρτών και της διαρκώς αυξανόμενης ιρανικής επιρροής.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, οι 22 υπουργοί Εξωτερικών της Αραβικής Λίγκας θα συναντηθούν τον επόμενο μήνα για να συναποφασίσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, όπως ο προϋπολογισμός. Περαιτέρω, οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποτελούνται από 40.000 επίλεκτους στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. Οι δυνάμεις θα εδρεύουν είτε στο Κάιρο, είτε στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα κράτη της Μέσης Ανατολής, όπως το Ιράκ, στο οποίο η ιρανική επιρροή δεν είναι αμελητέα, προβάλλουν αντιρρήσεις για τη δημιουργία ενός τέτοιου συνασπισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.