Σύσφιγξη σχέσεων Ρωσίας – Κούβας

Σύσφιγξη σχέσεων Ρωσίας – Κούβας

40
Σύσφιγξη σχέσεων Ρωσίας – Κούβας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί την Κούβα, στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ταξίδι θα λάβει χώρα πριν από την επέτειο των 55 ετών από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, η οποία εορτάζεται στις 8 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Λαβρόφ και ο Κουβανός ομόλογός του Μπρούνο Ροντρίγκεζ θα συζητήσουν σχετικά με τοπικά και διεθνή ζητήματα ενώ παράλληλα θα εμβαθύνουν αναφορικά με τη διμερή σύμπραξη μεταξύ άλλων και στον οικονομικό τομέα.

Περαιτέρω, τα δύο κράτη θα συζητήσουν σχετικά με τις προετοιμασίες για την 13η συνάντηση της διακρατικής επιτροπής Ρωσίας-Κούβας σχετικά με το εμπόριο, την οικονομία, την επιστημονική και την τεχνική συνεργασία στο Καζάν της Ρωσίας στις 22 Απριλίου.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οι επικείμενες ρωσο-κουβανικές επαφές θα επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του κουβανού Ραούλ Κάστρο το 2012 στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον με πολλές προκλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2015, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων και η Κούβα, με στόχο την ισχυροποίηση της ρωσικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.