Συνετρίβη αεροσκάφος της Germanwings

Συνετρίβη αεροσκάφος της Germanwings

68
Συνετρίβη αεροσκάφος της Germanwings

Συνετρίβη πριν από λίγη ώρα αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings σε περιοχή της Νότιας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Airbus A320 εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντύσελντορφ, όταν 46 λεπτά μετά την απογείωση, εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το αεροσκάφος κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις κοντά στη γαλλική πόλη Digne. Oι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 άτομα και 6 μέλη του πληρώματος.

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήταν από τα παλαιότερα της εταιρείας (κατασκευής 1991).

Εντούτοις τα αεροσκάφη Α320 θεωρούνται από τα πιο ασφαλή και εμπορικά επιτυχημένα αεροσκάφη στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και η εταιρεία φημίζεται για την εξαιρετική συντήρηση των αεροσκαφών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lufthansa,(θυγατρική της οποίας είναι καιη Germanwings) επιθυμεί να ενδυναμώσει το πτητικό έργο της εταιρείας προκειμένου να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό των ευρωπαϊκών εταιρειών low-cost. Ως προς αυτό το σκοπό,  η εταιρεία έχει προγραμματίσει πολλά νέα δρομολόγια από τις βάσεις της στο Ντίσελντορφ και την Κολωνία. Παράλληλα, η Germanwings συνδέει εδώ και πολλά χρόνια με πολυάριθμες πτήσεις τη Γερμανία με πολλούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο θανατηφόρο δυστύχημα ήταν το πρώτο στην ιστορία της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.