Ναυτική τραγωδία σε πορθμείο της ΝΑ Ασίας

Ναυτική τραγωδία σε πορθμείο της ΝΑ Ασίας

90
Ναυτική τραγωδία σε πορθμείο της ΝΑ Ασίας

Ένα ακόμα πολύνεκρο ναυάγιο ανακοίνωσαν πριν λίγες ώρες  οι αρχές της Μυανμάρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα επιβατηγό πλοίο με περισσότερους από 200 επιβάτες, βυθίστηκε λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, 50 άνθρωποι φέρεται να έχουν βρει τραγικό θάνατο, 167 διασώθηκαν από τις τοπικές αρχές ενώ 27 αγνοούνται. Παρόλα αυτά, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, καθώς υπήρχαν πολλοί μη καταγεγραμμένοι επιβάτες, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά την έρευνα για την ανεύρεση επιζώντων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλοδαποί επιβάτες δεν αναφέρονται.

Όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της χώρας, το κρατικής ιδιοκτησίας πλοίο εκτελούσε το πορθμειακό δρομολόγιο από την πόλη Taunggok προς την πόλη Sittwe, όταν χτυπήθηκε από υψηλά κύματα και βυθίστηκε.

Τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν συχνά στη Μυανμάρ, όπου οι θαλάσσιες μεταφορές πραγματοποιούνται με μικρά, παλιά και υπερφορτωμένα πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.