Tramp Ναυτιλία : ο παρεξηγημένος άγνωστος κλάδος της ευρωπαϊκής οικονομίας

Tramp Ναυτιλία : ο παρεξηγημένος άγνωστος κλάδος της ευρωπαϊκής οικονομίας

1035
Tramp Ναυτιλία : ο παρεξηγημένος άγνωστος κλάδος της ευρωπαϊκής οικονομίας

Σεμινάριο σχετικά με την χύδην ναυτιλία, διοργάνωσε η European Community Shipowners Association  σε συνεργασία με την Clarkson Research, στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τις ιδιαιτερότητες αυτού του σημαντικού τμήματος της ναυτιλιακής δραστηριότητας, το οποίο αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των μεταφορών φορτίων δια θαλάσσης διεθνώς.

Στις εργασίες του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων αναλύθηκαν και οι ιδιαιτερότητες των ναυλώσεων στη χύδην ναυτιλία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Patrick Verhoeven, γενικός γραμματέας της ECSA: «Τα πλοία της χύδην ναυτιλίας είναι οι αφανείς ήρωες του κλάδου».

Αντίστοιχα, ο κ. Γιάννης Λύρας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ECSA, τόνισε : «Η χύδην ναυτιλία είναι ίσως ο τελευταίος εναπομείναν κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας όπου επικρατούν συνθήκες σχεδόν τέλειου ανταγωνισμού. Περαιτέρω, οι ευρωπαϊκές εταιρείες διαθέτουν ποσοστό 40% του παγκόσμιου στόλου της χύδην ναυτιλίας. Η μελλοντική πορεία θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του κλάδου να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του και την παραδοσιακή ναυτιλιακή τεχνογνωσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λέξη «tramp» στην αγγλική γλώσσα, σημαίνει «αλήτης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.