Ανοικτή επιστολή προς τους ευρωπαίους υπουργούς Μεταφορών

Ανοικτή επιστολή προς τους ευρωπαίους υπουργούς Μεταφορών

57
Ανοικτή επιστολή προς τους ευρωπαίους υπουργούς Μεταφορών

Ανοικτή επιστολή προς τους υπουργούς Μεταφορών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλαν θεσμικοί φορείς του τομέα των μεταφορών, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουν τα ζητήματα που ταλανίζουν τις μεταφορές στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μεταξύ αυτών, το κείμενο προσυπογράφει και η European Community Shipowners’ Associations (ECSA).

Στην επιστολή, τονίζεται η ανάγκη για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα βασίζεται σε ένα ενοποιημένο και σύγχρονο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών. Περαιτέρω, οι φορείς εξαίρουν τη σημασία του Connecting Europe Facility (CEF) για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών στο πλαίσιο του προγράμματος Trans-European Transport Networks (TEN-T). Προτείνουν μάλιστα τη διαμόρφωση ενός μικτού πλαισίου χρηματοδότησης, το οποίο θα αποτελείται από κοινοτικά κονδύλια και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς αυτό το πλαίσιο θα είναι πιο αποδοτικό, αφού θα κατανέμει το ρίσκο της επένδυσης.

Κλείνοντας την επιστολή, οι φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για την απόφαση της ΕΕ να περικόψει χρήματα από τον προυπολογισμό του CEF, τα οποία θα δοθούν στο νεοσυσταθέν European Fund for Strategic Investments (EFSI), θέτοντας σε κίνδυνο έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητες για την ανάπτυξη του δικτύου TEN-T.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.