Μεγάλο κύκλωμα απάτης στο Port Said

Μεγάλο κύκλωμα απάτης στο Port Said

620
Μεγάλο κύκλωμα απάτης στο Port Said

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσα πλοία διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ, καθώς υπάρχουν αναφορές για επανειλημμένες απόπειρες απάτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Skuld P&I Club, μη εξουσιοδοτημένα άτομα που υποστηρίζουν ότι εργάζονται για την εταιρεία “United Mediterranean Shipping”, παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ και επιχειρούν να επιβιβαστούν σε πλοία στο Port Said. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά προσπαθούν να υποβάλλουν το πλήρωμα σε εξετάσεις αίματος και ζητούν από τον εκάστοτε καπετάνιο χρηματικό αντίτιμο.

Από την πλευρά της, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (Suez Canal Authority), εξέδωσε επίσημη ενημέρωση προς όλα τα πλοία, τονίζοντας πως δεν εμπλέκεται σε ουδεμία τέτοια δραστηριότητα και οποιοσδήποτε ιδιώτης υποστηρίζει ότι ενεργεί εκ μέρους της Αρχής, ενεργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Περαιτέρω, η Αρχή της Διώρυγας, συμβουλεύει τους πλοιάρχους και τα πληρώματα να μην επιτρέπουν σε κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο να εισέρχεται στα πλοία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απόπειρας εισόδου μη εξουσιοδοτημένου ατόμου σε πλοίο θα πρέπει να ειδοποιούνται άμεσα οι τοπικές αρχές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.