Επεκτείνει το στόλο της η AAL

Επεκτείνει το στόλο της η AAL

161
Επεκτείνει το στόλο της η AAL

Σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση που στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου που κατέχει στην αγορά, προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία AAL.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία-κολοσσός στο χώρο της μεταφοράς βαρέων φορτίων και εμπορευμάτων αποφάσισε να επεκτείνει το στόλο της, ώστε η συνολική χωρητικότητα του να ξεπεράσει τα 500.000 dwt για το 2015, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των υπηρεσιών της. Ο υπάρχων στόλος της AAL, αποτελείται από δέκα πλοία A-Class 31,000 dwt και τέσσερα 19,000 dwt S-Class. Η εταιρεία εδρεύει στη Σιγκαπούρη και δραστηριοποιείται κυρίως στις διαδρομές της liner ναυτιλίας στην Αυστραλία, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Παναγίδης σχολιάζοντας την απόφαση αύξησης του στόλου ανέφερε χαρακτηριστικά : «Παρά τις αντιξοότητες που θέτει το σύγχρονο ναυτιλιακό περιβάλλον, έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να αναπτυχθούμε. Αυτό επετεύχθη με σωστή διαχείριση του λειτουργικού κόστους, μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του στόλου και επέκταση σε νέες αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο προηγούμενα έτη, η AAL, διπλασίασε τα έσοδά της και αύξησε το μερίδιο που κατείχε στην αγορά, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέες περιοχές και υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.