Νέες ανάγκες εμφανίζονται στην αγορά της liner ναυτιλίας

Νέες ανάγκες εμφανίζονται στην αγορά της liner ναυτιλίας

183
Νέες ανάγκες εμφανίζονται στην αγορά της liner ναυτιλίας

Ευκαιρίες διαμόρφωσης και παροχής νέων υπηρεσιών στην θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων φαίνεται να αναδύονται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Karl Gernandt, προέδρου της ελβετικής  εταιρείας μεταφορών και logistics, Kuehne+Nagel.

Ειδικότερα, οι εταιρείες που θα προσφέρουν ιδιαίτερα στοχευμένες και ακριβείς υπηρεσίες, με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τους πελάτες τους, θα καλύψουν τις ανάγκες που έχουν αυτή τη στιγμή οι χρήστες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Karl Gernandt, στο συνέδριο ΤΡΜ 2015, «τα τελευταία χρόνια, οι μεταφορείς επικεντρώθηκαν στη μείωση του κόστους, δημιουργώντας συμμαχίες και αυξάνοντας το μέγεθος των πλοίων, ώστε να προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους στους πελάτες τους μέσα από «εκπτωτικές» προσφορές.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως οι παρούσες προσφερόμενες οικονομικές προς το χρήστη υπηρεσίες παραμένουν αναγκαίες, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχουν και υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων, οι οποίες όμως θα χρεώνονται αντίστοιχα. Βασική αιτία για την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων υπηρεσιών, είναι ο αρνητικός δείκτης εμπιστοσύνη στα προγράμματα των ναυτιλιακών εταιρειών της liner ναυτιλίας, ο οποίος ποικίλλει από  65 έως 85%, ενώ την ίδια στιγμή, οι πελάτες απαιτούν συνέπεια της τάξης του 90% και άνω στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος της μεταφοράς των εμπορευμάτων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.