Μάχη για την αεροπορική αγορά της Κύπρου

Μάχη για την αεροπορική αγορά της Κύπρου

72
Μάχη για την αεροπορική αγορά της Κύπρου

«Αερομαχίες» με έπαθλο την αγορά της Κύπρου διεξάγονται τους τελευταίους μήνες μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η Ryanair, η Aegean Airlines και η BlueAir μάχονται για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην Κύπρο. Ήδη η Aegean Airlines ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δρομολογίων για τη σύνδεση της Κύπρου με βασικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η έναρξη απευθείας πτήσεων από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Λάρνακας ως βάση για τέσσερα από τα αεροσκάφη της ενώ για το 2015 θα προσφέρει απευθείας πτήσεις προς 14 προορισμούς σε επτά χώρες με ετήσια χωρητικότητα μεγαλύτερη από 1,5 εκατ. θέσεις.

Από την πλευρά της, η Ryanair κοιτάζει θετικά την περαιτέρω διείσδυσή της στην Κύπρο μέσω της έναρξης νέων δρομολογίων από και προς ευρωπαϊκές χώρες.  Αλλά και η ρουμανική BlueAir, η οποία σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος της στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, δήλωσε ότι θα την ενδιέφερε η επέκτασή της στην κυπριακή αγορά, αν και αναγνώρισε ως ανασχετικό παράγοντα τα υψηλά τέλη του αεροδρομίου και ζήτησε την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η BlueAir έχει μεταφέρει την τελευταία δεκαετία περίπου 600.000 επιβάτες από και προς την Κύπρο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.