Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

612
Σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια της Βραζιλίας

Σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται στα λιμάνια της Βραζιλίας, όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών έχουν διαταράξει τις μεταφορές ολόκληρης της χώρας.

Ειδικότερα, οι απεργίες και καταλήψεις οδικών αρτηριών που πραγματοποιούν οι οδηγοί φορτηγών σε δέκα από τις είκοσι έξι περιφέρειες της Βραζιλίας τις τελευταίες δώδεκα ημέρες, έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στα λιμάνια των κεντρικών και νότιων περιφερειών συμπεριλαμβανομένων των λιμένων Rio Grande do Sul, Parana, Santa Catarina, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Goias, Minas Gerais και Sao Paulo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετά λιμάνια, παρατηρείται σημαντική μείωση στις αφίξεις φορτίων, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε διαταραχές στην εξυπηρέτηση των πλοίων, σε πιθανή περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πλοία τα οποία πρόκειται να προσεγγίσουν τα λιμάνια της Βραζιλίας, θα πρέπει να λάβουν υπ’όψιν τους τις πιθανότητες καθυστερήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τους ναυλωτές, αλλά και για την ομαλή καθημερινότητα στα πλοία (επαρκείς προμήθειες τροφίμων, νερού, καυσίμων κ.λπ.).

Τέλος, η κατάσταση στη Βραζιλία παραμένει εξαιρετικά ρευστή, γι’αυτό όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς από τους τοπικούς πράκτορες, ενώ θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία και με τα P&I Clubs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.