Συνελήφθη καπετάνιος στην Κολομβία για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων

Συνελήφθη καπετάνιος στην Κολομβία για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων

144
Συνελήφθη καπετάνιος στην Κολομβία για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων

Το γύρο του κόσμου κάνει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι συνελήφθη ο καπετάνιος του containership Da Dan Xia για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων στο λιμάνι της Καρθαγένης στην Κολομβία.

Ειδικότερα, οι κολομβιανές αρχές ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο πλοίο, οκτώ container που περιείχαν όπλα και πυρομαχικά. Σύμφωνα με δηλώσεις της Κολομβιανής εισαγγελέως Luis González, τα έγγραφα του πλοίου που προσκόμισε ο καπετάνιος δεν ανταποκρίνονταν στα ευρήματα των κολομβιανών αρχών, καθώς ανέφεραν πως το πλοίο μετέφερε προϊόντα σιτηρών.

Το πλοίο το οποίο ανήκει στο στόλο της κινεζικής εταιρείας COSCO, και βρίσκεται υπό σημαία Χόνκγ-Κόνγκ, είχε προορισμό την Κούβα.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πλοίο μετέφερε νόμιμα στρατιωτικό υλικό στην Κούβα, στη βάση εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κούβα προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το ζήτημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.