79 νέοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. στην υπεράσπιση των θαλασσών

79 νέοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. στην υπεράσπιση των θαλασσών

989
79 νέοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. στην  υπεράσπιση των θαλασσών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία εβδομήντα εννέα νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και εκπροσώπου της κυβέρνησης, Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και του αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Δρίτσας, ανέφερε για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο των καθηκόντων που θα κληθούν να ασκήσουν οι νέοι Σημαιοφόροι, καθώς και τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη της νησιωτικής Ελλάδας, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Έλληνα αλλά και του αλλοδαπού ναυτικού, του χρήστη των υπηρεσιών της ακτοπλοΐας, την αγωνία του ψαρά που παλεύει με τη θάλασσα νυχθημερόν, την αγωνία και την απελπισία των προσφύγων και των μεταναστών.

«Καλείστε να αντιμετωπίσετε την σκληρότητα και την αντικοινωνική δράση των εγκληματιών λαθρεμπόρων. Καλείστε να υπερασπισθείτε το θαλάσσιο περιβάλλον, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και την Ελλάδα της ναυτοσύνης. Καλείστε τέλος να ανταποκριθείτε στην υψηλή ευθύνη της εποπτείας των θαλασσίων συνόρων της χώρας ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σας προτρέπω να λαμβάνετε αποφάσεις εφαρμόζοντας τους νόμους πάντα με νηφαλιότητα και με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας θα ασκήσετε διοίκηση σε μικρότερες ή μεγαλύτερες μονάδες και θα πρέπει οι αποφάσεις σας να φέρουν την σφραγίδα της διαφάνειας, της ευθυκρισίας και της αποφυγής των διακρίσεων. Σας διαβεβαιώ ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος να επιτύχετε στο έργο που θα αναλάβετε και να φέρετε σε πέρας την αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όσο δύσκολες συνθήκες και εάν αντιμετωπίσετε. Το Σώμα σας τιμά. Είμαι βέβαιος ότι θα το τιμήσετε κι εσείς» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

DSC_5308_s

DSC_5061_s DSC_5110_s (1)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.