Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κωνσταντινούπολη

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κωνσταντινούπολη

66
Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κωνσταντινούπολη

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές.

Όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν όλες τις διελεύσεις πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου, καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Δεκατρία πλοία που περίμεναν να διασχίσουν τα Στενά, στη βόρεια και νότια είσοδο,  αναμένεται, να ταξιδέψουν σήμερα, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αντίθετα, τα Στενά των Δαρδανελίων παρέμειναν ανοιχτά, καθώς οι καιρικές συνθήκες στη θάλασσα του Μαρμαρά δεν είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Υπενθυμίζεται ότι τα Στενά του Βοσπόρου αποτελούν ζωτική διαδρομή για το θαλάσσιο εμπόριο, ειδικά για τα ρωσικά εμπορεύματα, και η απαγόρευση διέλευσης κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω κακών καιρικών συνθηκών, προκαλεί αύξηση στις τιμές των φορτίων. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 55.000 πλοία, διασχίζουν ετησίως τα Στενά, με περισσότερα από 10.000 εξ αυτών να μεταφέρουν σημαντικά φορτία πετρελαίου.

Στον τομέα των αερομεταφορών, η Turkish Airlines ακύρωσε πάνω από τριακόσιες προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ το αεροδρόμιο Ατατούρκ έκλεισε για ένα σύντομο διάστημα. Περαιτέρω, σύμφωνα με τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, εισερχόμενο αεροπλάνο της εταιρείας από τη Βυρητό, κατά τη διάρκεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, έφυγε από το διάδρομο λόγω παγετού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης,  η Low-cost αεροπορική εταιρεία  Pegasus,  ακύρωσε αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων της από το δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Sabiha Gokcen.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.