Η  Hanjin Shipping αποσύρεται από το λιμάνι του Πόρτλαντ

Η  Hanjin Shipping αποσύρεται από το λιμάνι του Πόρτλαντ

88
Η  Hanjin Shipping αποσύρεται από το λιμάνι του Πόρτλαντ

Την απόφασή της να διακόψει τις δραστηριότητές της στο λιμάνι του Πόρτλαντ στη Δυτική Ακτή της Αμερικής, ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hanjin Shipping.

Όπως αναφέρουν Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν πως τα αίτια της συγκεκριμένης απόφασης είναι καθαρά οικονομικά καθώς το κόστος των δραστηριοτήτων στο λιμάνι του Πόρτλαντ είναι ασύμφορο για την εταιρεία, η οποία διακινεί πάνω από το 80% των εμπορευματοκιβωτίων στον τερματικό σταθμό έξι του λιμένα.

Η Hanjin ενημέρωσε τη διοίκηση του λιμένα και τους πελάτες της, για τη διακοπή των υπηρεσιών της από τις 9 Μαρτίου 2015. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο λιμάνι από το 1993, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της εδώ και δύο χρόνια αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο λιμάνι τόσο λόγο κινητοποιήσεων των λιμενεργατών όσο και εξαιτίας της συμφόρησης που παρατηρείται στα χερσαία δίκτυα μεταφορών που συνδέουν το λιμάνι με την ενδοχώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμάνι του Πόρτλαντ θα προσπαθήσει να προσελκύσει άλλες ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ειρηνικού, αλλά βραχυπρόθεσμα, τα κόστη για τη μεταφορά εμπορευμάτων, οδικά και σιδηροδρομικά, από και προς το Σιάτλ, αναμένεται να αυξηθούν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.