ΗΠΑ : Δικαστής απορρίπτει αγωγή κατά πετρελαϊκών εταιρειών

ΗΠΑ : Δικαστής απορρίπτει αγωγή κατά πετρελαϊκών εταιρειών

46
ΗΠΑ : Δικαστής απορρίπτει αγωγή κατά πετρελαϊκών εταιρειών

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση ομόσπονδου δικαστή να απορρίψει αγωγή που είχε κατατεθεί το 2013 έναντι πετρελαϊκών εταιρειών.

Ειδικότερα, η Southeast Louisiana Flood Protection Authority-East, η οποία αποτελεί τοπικό φορέα της πολιτείας, είχε καταθέσει αγωγή εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες όπως η εξόρυξη πετρελαίου και η κατασκευή αγωγών προκαλεί διάβρωση στην περιβαλλοντικά εύθραυστη ακτογραμμή της Λουιζιάνα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για πλημμύρες από καταιγίδες και τυφώνες στη Νέα Ορλεάνη.

Η εν λόγω αγωγή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις πετρελαϊκές εταιρείες ενώ εξαιρετικά αρνητική στάση τήρησε και η κυβερνήτης της πολιτείας, Bobby Jindal, αξιολογώντας την κίνηση ως επίθεση ενάντια σε ένα ζωτικό κλάδο της οικονομίας. Περαιτέρω, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ ψήφισε ειδικό νομοσχέδιο προκειμένου ν’απορριφθεί η αγωγή, απόφαση η οποία αργότερα κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.