Προσάραξη πλοίου στις ακτές της Άνδρου

Προσάραξη πλοίου στις ακτές της Άνδρου

116
Προσάραξη πλοίου στις ακτές της Άνδρου

Στις βόρειες ακτές της νήσου Άνδρου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το Φ/Γ πλοίο «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, με 22 άτομα (αλλοδαπούς) πλήρωμα.

Συγκεκριμένα, στις 01:34, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ότι το πλοίο έχει προσαράξει στις βόρειες ακτές της Άνδρου και παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ δήλωσε εγκατάλειψή του. Στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 BF.

Άμεσα, εκδόθηκε σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων, ενώ από τη Λήμνο και τη Χίο απογειώθηκαν ελικόπτερα ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία όμως επέστρεψαν στη βάση τους λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν.

Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία (03) ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν πρωινές ώρες στην περιοχή.

Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος, τρίτο Ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση πολεμικού πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Φ/Γ πλοίο «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την ODESSA Ουκρανίας, κενό φορτίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.